Ficăței de pui cu ceapă și ierburi

Image module
ficatei-de-pui-cu-ceapa-si-ierburi
Ingrediente
pentru 4 persoane
700 g. ficăței de pui
300 ml. lapte
1 cană de apă
1 ceapă mare
3-4 căței de usturoi
cimbru proaspăt
rozmarin
pătrunjel
boia de ardei (dulce)
100 g. unt
sare și piper după gust
Image module
Înainte de a începe gătirea propriu-zisă a ficățeilor de pui, aceștia trebuie spălați foarte bine sub jet de apă rece, după care se pun într-un castron și se acoperă cu lapte și se lasă să stea așa cel puțin 30-40 minute. Această operațiune va ajuta la frăgezirea ficățeilor. Între timp se pregătește ceapa și usturoiul, care se vor tăia mărunt. Se adaugă o tigaie pe foc, la foc mediu, și se adaugă untul. După ce untul se topește, se adaugă ceapa tăiată solzișori și usturoiul, și se călește până când se înmoaie. Se introduc și ficățeii scoși din lapte și se prăjesc, întorcându-i și pe cealaltă parte. La întoarcere trebuie să aveți grijă, deoarece ficățeii sunt foarte fragili și se pot rupe foarte ușor. Umpleți o cană cu apă și amestecați condimentele: cimbrul, rozmarinul, boiaua dulce, sarea și piperul. Turnați apa cu condimente peste ficăței și mai fierbeți aprox. 10-15 minute, la foc mic. Scoateți de pe foc și presărați pătrunjel proaspăt pe deasupra. Se pot servi alături de piure de cartofi sau de orez cu legume. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Grasă de Cotnari – COLOCVIU la Moscova

În podgoria din Podișurile Moldovei, Grasa era cunoscută din vremea în care Hârlău era un târg înfloritor. Se povestește că însuși paharnicul vremii, servea domnitorului Ștefan cel Mare, în cupe de argint licoarea aurie. Sf Vasile, catedrala din Piața Roșie, redată grafic în etichetă, definește arta sub diferitele ei forme. Astăzi, vinificarea în sec, propune degustătorului un vin cu rară complexitate aromatică, respectând tradiția și tipicitatea soiului.

Cotnari-COLOCVIU-la-Moscova-Grasa-de-Cotnari-sec-asociere
Image module