Supă cremă de dovleac

Image module
supa-crema-de-dovleac
Ingrediente
pentru 4 persoane
4 linguri de ulei de măsline
2 cepe de mărime medie, tăiate mărunt
1 kg. dovleac tăiat mărunt(fără coajă, fără semințe)
700 ml. supă de legume sau supă de pui
140 ml. smântână de gătit
4 felii de pâine din făină integrală cu semințe
semințe de dovleac (la pungă)
sare și piper după gust
Image module
Puneți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mai mare pe care o veți pune pe foc, la temperatură medie, și adăugați ceapa tocată mărunt. Gătiți timp de 3-4 minute, pânâ când ceapa devine ușor transparentă. Adăugați dovleacul, tăiat mărunt și mai gătiți timp de 8-10 minute, amestecând ocazional, până când dovleacul va căpăta o culoare ușor aurie.
Adăugați supa de legume/pui în tigaie și asezonați cu sare și piper. Aduceți la fierbere compoziția, apoi mai lăsați pe foc aprox. 10 min, până când dovleacul devine moale. Acum puteți adăuga și smântâna de gătit și să aduceți din nou la fierbere. După acest pas, puteți blendui cu un blender de mână. Dacă doriți să aibă o altă consitență supa, puteți să o dați și printr-o sită. Cât timp preparați supa, puteți să pregătiți și crutoanele. Puneți cele 2 linguri de ulei de măsline rămase într-o tigaie, la foc mediu și așezați crutoanele de pâine și lăsați în tigaie până când acestea devin crocante. Adăugați și sămburii de dovleac în tigaie și gătiți timp de câteva minute, până când devin rumenite. Puteți servi supa alături de crutoane și semințele de dovleac. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – Cotnari DOMENII

Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

Cotnari-DOMENII-Tamaioasa-Romaneasca-demisec-asociere
Image module