Vită cu salată de castraveți în stil asiatic

Image module
vita-cu-salata-de-castraveti-si-ou-stil-asiatic
Ingrediente
pentru 4 persoane
500 g. carne de vită (fără grăsime și pieliță)
1 lingură ulei de floare soarelui
3-4 castraveți
1-2 buc. chilli ușor picant
4 linguri sos de chilli dulce
2 linguri ulei de susan
2 linguri sos de soia
150 g. de ghimbir
sare și piper după gust
Image module
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Frecați carnea cu uleiul de floarea soarelui și o cantitate generoasă de sare și piper. Într-o tigaie încinsă, prăjiți carnea până când capătă o culoare ușor maronie (aprox. 3 min pe fiecare parte). Introduceți apoi la cuptor (15 min pentru medium-rare). Scoateți și lăsați la răcit, la temperatura camerei.
Cât timp carnea se gătește, curățați castraveții de coajă și tăiați-i în fâșii lungi, subțiri. Acoperiți-i cu sare și lăsați-i pe o farfurie. După ce au stat 30 min, folosind un șervețel de bucătărie îi veți tapeta ușor, după care îi veți pune într-un bol. Tăiați carnea în bucăți de 1 cm., adăugați în bol alături de castraveți. Adăugați în bol și chilli-ul tăiat bucățele. Într-un alt bol, amestecați sosul de chilli, uleiul de susan, soia și ghimbirul ras. Pentru servire, turnați sosul peste carne și castraveți. În acest timp puteți fierbe un ou tare, pe care să-l serviți alături de carne și salata de castraveți. Se presară și semințele de susan peste carne. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Fetească Neagră – Cotnari DOMENII

Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rosu-sec-asociere
Image module