File de șalău cu sfeclă roșie coaptă în sare

Image module
file-de-salau-cu-sfecla-rosie-coapta-in-sare
Ingrediente
pentru 4 persoane
400 gr file de șalău
200 gr sfeclă roșie
Lămâie
Lime
Ghimbir
Supă de pește
sare de mare
Oțet balsamic
1 kg sare grunjoasă
Image module
Tăiem coaja de lămâie și lime în fâșii subțiri, amestecăm cu ghimbir proaspăt, după care fierbem 25 de minute în supa de pește cu un pic de sare și sucul de la o lămâie. Jupuim de piele și asezonăm cu sare feliile de șalău, punem peste în strat uniform coaja de lămâie și lime cu ghimbir, după care în punga de vid tratăm termic 14 minute la temperatura de 65 grade C.
Se lasă la răcit.
Punem sfecla roșie în coajă pe o tavă, acoperim cu sare grunjoasă și coacem cca. 3 ore în cuptor, la 160 grade C. Verificăm cu o scobitoare, când este pătruns curățăm și tăiem cuburi egale de cca. 2 cm. Pe o o farfurie aplicăm cu pensula oțet balsamic, punem deasupra feliile de șalău înconjurate de cuburile de sfeclă.
Serviți cald, alături de Busuioacă de Bohotin sec, COLOCVIU la Paris.
Image module

Se asociază cu:

Busuioacă de Bohotin – COLOCVIU la Paris

Paris și luminile orașului văzute din colina Montmartre. Un soi unic, ca și orașul la care seface referire în etichetă. Busuioaca plantată în 2007 în podgorie, poate fi definită perlă rară, din care producem o ediție limitată. Nuanțe delicate de roz, arome îmbietoare, gust plăcut și rotund definind tipicitatea soiului. O nouă viziune de dragoste și iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!

Cotnari-COLOCVIU-la-Paris-Busuioaca-de-Bohotin-sec-asociere
Image module