Friptură de miel cu rozmarin

Image module
friptura-de-miel-cu-rozmarin-150x150
Ingrediente
pentru 4 persoane
4 bucăți cotlet de miel (cu os)
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
2 căței de usturoi
2 linguri de rozmarin proaspăt, tocat
1/2 cană de firmituri de pâine proaspătă
1 lingură muștar Dijon
sare și piper după gust
Image module
Preîncălziți cuptorul la 230 de grade Celsius. Într-un bol mare, combinați firmiturile de pâine, usturoiul, rozmarinul, 1 linguriță de sare și 1/4 linguriță de piper negru. Adăugați și 2 linguri de ulei de măsline pentru a înmuia compoziția și lăsați deoparte. Între timp, asezonați cotletele de miel cu sare și piper. Adăugați 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie, și adăugați pe foc, la o temperatură ridicată. Adăugați cotletele și gătiți timp de 1-2 minute pe fiecare parte. Scoateți de pe foc și lăsați deoparte pentru câteva minute. Folosind o pensulă de bucătărie, ungeți bucățile de cotlet cu muștar, apoi dați prin compoziția de firmituri de pâine până când acoperiți bucățile de cotlet complet. Acoperiți captele oaselor cu folie, pentru a preveni arderea acestora.
Adăugați bucățile de cotlet într-o tigaie rezistentă în cuptorul preîncălzit anterior, pe raftul din mijloc. Gătiți timp de 12-18 minute, în funcție de cât de gătită vreți să fie carnea. După ce scoateți de la cuptor, lăsați să se odihnească 5-7 minute, acoperind cu o folie. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

  • Fetească Neagră – Cotnari DOMENII

    Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rosu-sec-asociere
Image module