Plăcintă cu fructe de pădure

Image module
placinta-cu-fructe-de-padure
Ingrediente
pentru 4 persoane
500 g. făină
250 g. unt/margarină
140 g. zahăr pudră
2 gălbenușe
100 ml. lapte
1 praf de sare
500 g. amestec fructe de pădure congelate
300 g. făină de migdale
2 ouă
120 g. zahăr
350 ml. frișcă lichidă
Image module
Vom începe cu pregătirea aluatului. Se freacă bine gălbenușele cu zahărul și sarea până ce se obține o cremă fină, după care se adaugă și puțin lapte. Margarina/untul se amestecă împreună cu făină, până când se obține un aluat nisipos. Faceți o gaură în mijlocul acestui aluat și puneți amestecul de ou. Se încorporează și dacă observați că nu se leagă, mai adăugați puțin lapte. Amestecați bine și strângeți aluatul într-o bilă. Întindeți și decupați pânâ la mărimea tăvii în care veți pune aluatul. Restul puteți pune la congelator. Pentru umplutură se freacă oul cu zahărul și se adaugă făina de migdale, împreună cu frișca lichidă.
Înțepați aluatul din tavă cu furculița, așezați fructele complet decongelate și bine scurse și turnați crema cu făina de migdale. Se introduce la cuptor pentru 30 minute și apoi se lasă să se răcească în tavă. Se poate presăra zahăr pudră deasupra. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Busuioacă de Bohotin – COLOCVIU la Paris

Un soi incomparabil. O culoare unică, roz antic, cu nuanțe de trandafir topit. Marii cunoscători o descriu ca și a patra foiță de ceapă. Arome tulburătoare, recoltate de pe cea mai înaltă culme a podgoriei, în ferma Cârjoaia. Un vin zămislit din atente recoltări târzii, Tâmâioasa Vânătă de Moldova trezește spiritul spre noi tentații, deschizând o nouă perspectivă a simțurilor. Ascultă-ți inima…

Cotnari-COLOCVIU-la-Paris-Busuioaca-de-Bohotin-sec-asociere
Image module