Mere umplute cu nucă și stafide

Image module
mere-umplute-cu-nuca-si-stafide
Ingrediente
pentru 4 persoane
4 mere mari
1/2 cană de zahăr brun
1/2 cană de nuci
1/4 cană de stafide
1/4 cană de unt nesărat
1/2 linguriță de scorțișoară
1/2 linguriță de ghimbir
1/4 linguriță de nucșoară
1/8 linguriță de cuișoare
1/2 cană de suc de portocale proaspăt
Image module
Incalziti cuptorul la 190 grade Celsius. Într-un castron mic, combinați zahăr brun, nuci, stafide, unt, scorțișoară, ghimbir, nucșoară și cuișoare.
Tăiați aprox. 1 cm din partea de sus a fiecărei măr. Cu un cuțit sau o lingură mică, scoateți miezul și semințele din interiorul fiecărui măr până spre fund (nu tăiați prin tot mărul). Aranjați merele cu cavitatea în partea de sus, într-o tavă de ceramică. Umpleți fiecare măr cu 2 linguri de mixtura creată anterior (zahăr brun, nuci, etc.). Se presară restul de amestec pe partea de sus a merelor. Se toarnă sucul de portocale în jurul merelor.
Se introduc merele la cuptor și se vor coace 30-40 de minute, sau până când se atinge textura dorită, având grijă să rotim tava la jumatea coacerii. Turnați sucul rămas în vas peste mere și serviți cald. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Busuioacă de Bohotin – Cotnari DOMENII

Un soi incomparabil. O culoare unică, roz antic, cu nuanțe de trandafir topit. Marii cunoscători o descriu ca și a patra foiță de ceapă. Arome tulburătoare, recoltate de pe cea mai înaltă culme a podgoriei, în ferma Cârjoaia. Un vin zămislit din atente recoltări târzii, Tâmâioasa Vânătă de Moldova trezește spiritul spre noi tentații, deschizând o nouă perspectivă a simțurilor. Ascultă-ți inima..

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rose-sec-asociere
Image module