Prăjiturele cu ciocolată – rețetă de Crăciun

Image module
prajiturele-cu-ciocolata-reteta-craciun
Ingrediente
Ingrediente pentru glazură:
250 g. zahăr alb fin
35g. sirop de porumb
1/2 cană de lapte
Ingrediente pentru prăjiturele:
285g. ciocolată neagră
3/4 cană de unt nesărat
1 cană (250ml) făină albă
1 linguriță praf de copt
3 ouă
1 1/2 cană (375 ml) zahăr
2 linguri (10ml) extract de vanilie
1 cană (250ml) chipsuri de ciocolată albă
Image module
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-o oală mică, la temperatură joasă, se topește ciocolata și untul, până când rezultă o compoziție omogenă. Se oprește și se ia de pe foc. Într-un bol, se amestecă făina și praful de copt. Într-un alt bol, se bat ouăle, zahărul și extractul de vanilie, cu un mixer electric la viteză ridicată, până când compoziția devine aerată și ușoară (aprox. 5 min). Se adaugă și ciocolata topită în mixtura de ouă, în timp ce se amestecă cu mixerul la viteză medie. Se adaugă și ingredientele uscate, de data aceasta cu mixerul setat pe viteză mică. Se adaugă și chipsurile din ciocolată și se amestecă folosind o lingură de lemn. Se adaugă o foaie de copt tapetată cu unt într-o tavă pentru cuptor și se așează formele dorite (în cazul nostru, am folosit forme în formă de stea). Pentru fiecare prăjiturică se adaugă aprox. 2 linguri de aluat. Se poate pune la frigider restul compoziției, dacă vă rămâne. Se adaugă la cuptor, pe raftul din mijloc pentru 12-14 minute.
Pentru glazură: Se amestecă toate ingredientele într-un bol, până când rezultă o compoziție netedă. Încorporați laptele treptat, nu îl adăugați pe tot odată. Glazura ar trebui să fie atât de groasă astfel încât să se poată întări. Dacă glazura este prea groasă, puteți să mai adăugați lapte treptat, cu o lingură.
Glazurați prăjiturelele cu această glazură și lăsați să se întărească.
Image module

Se asociază cu:

  • Busuioacă de Bohotin – COLOCVIU la Paris

    Paris și luminile orașului văzute din colina Montmartre. Un soi unic, ca și orașul la care seface referire în etichetă. Busuioaca plantată în 2007 în podgorie, poate fi definită perlă rară, din care producem o ediție limitată. Nuanțe delicate de roz, arome îmbietoare, gust plăcut și rotund definind tipicitatea soiului. O nouă viziune de dragoste și iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!

Cotnari-COLOCVIU-la-Paris-Busuioaca-de-Bohotin-sec-asociere
Image module