Burger delicios, făcut în casă

Image module
burger-delicios-facut-in-casa
Ingrediente
pentru 2 persoane
500 g. carne de vită proaspătă, tocată
1 ou
1 linguriță muștar (poate fi muștar normal sau Dijon)
brânză Cheddar, Brie (sau brânza preferată)
1 ceapă roșie mică, tocată fin
1 roșie
2 castraveți murați
1 linguriță sos de ketchup sau sos barbecue
pudră de ceapă
chimen, coriandru, boia de ardei iute
salată proaspătă
1 cățel de usturoi, tocat fin
sare și piper după gust
Image module
Într-un bol, se amestecă oul împreună cu muștarul, usturoiul tocat, ceapa tocată, 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță piper, 1 linguriță sos de ketchup sau sos barbecue, pudra de ceapă, chimen, coriandru, boia de ardei iute. Se amestecă totul foarte bine și se modelează burgerul folosind mâinile, sau o furculiță. Nu se amestecă carnea prea mult, pentru că va deveni tare la gătire. Folosind degetul mare, se face o crestătură în mijlocul burgerului, pentru a preveni umflarea burgerului la gătire.
Se preîncălzește o tigaie tip grill, în care se pune puțin ulei. Pentru a găti hamburgerii mediu, se lasă să stea 5-6 minute pe fiecare parte. Pentru a-i găti bine, se lasă 8-9 minute pe fiecare parte. A nu se folosi lingura/furculița pentru a-i presa, deoarece se vor pierde sucurile în care aceștia se gătesc. Se ia de pe foc și se începe asamblarea burgerilor, folosind 2 chifle și ingredientele preferate (roșii, ceapă roșie, murături, salată, etc.). Vă recomandăm și o garnitură de cartofi wedges. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

  • Fetească Neagră – Cotnari DOMENII

    Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rosu-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Burger delicios, făcut în casă
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)