Cotlet de miel cu vin roșu, glazură de miere și orez

Image module
cotlet-de-miel-cu-vin-rosu-si-orez-cu-legume
Ingrediente
pentru 4 persoane
8 buc. cotlet de miel
3/4 cănă de vin roșu sec (Fetească Neagră, Cotnari DOMENII)
1/4 cană ulei de măsline
3 linguri de oregano tocat proaspăt
3-4 căței de usturoi tocați mărunt
2 lingurițe de oțet din vin roșu
2 linguri de miere
3/4 cană de orez alb cu bob rotund
2 căței de usturoi
1-1/2 cană de supă de pui
1 cană mixt de legume congelat
sare și piper după gust
Image module
Într-un vas de sticlă, termorezistent, combinați primele 7 ingrediente. Aranjați bucățile de cotlet într-un singur strat și întorceți-le pentru a fi acoperite ambele părți de condimente. Acoperiți vasul și lăsați la frigider timp de 2 ore, întorcând treptat bucățile de cotlet și acoperindu-le cu marinata creată. Transferați bucățile de cotlet pe o farfurie și lăsați să ajungă la temperatura camerei. Puneți o tigaie grill pe aragaz, la foc mediu. Adăugați mierea în marinată. Puneți în tigaie bucățile de cotlet, acoperind constant cu marinată și gătiți pe ambele părți (cam 10 minute pe fiecare parte pentru gătire medie). Aveți grijă să întoarceți carnea cu un clește și nu cu o furculiță (pentru că dacă înțepați carnea, aceasta își va pierde din suculență).
În acest timp, puteți pregăti orezul. Într-o tigaie, adăugați puțin ulei de măsline. Adăugați apoi orezul și usturoiul. Gătiți 3 minute, amestecând ocazional, până când usturoiul își va lăsa aroma. Adăugați supa de pui, legumele, cimbrul și sarea în tigaie. Aduceți la fierbere. Acoperiți tigaia, reduceți temperatura la foc scăzut, și gătiți timp de 15-18 minute, sau până când orezul devine moale. Serviți alături de bucățile de cotlet. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

  • Fetească Neagră – Cotnari DOMENII

    Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rosu-sec-asociere
Image module