Paste cu scoici și usturoi

Image module
paste-linguine-cu-scoici-si-usturoi
Ingrediente
pentru 4 persoane
500 g. paste (Linguine)
300 g. scoici Littleneck (scoici mici)
1/4 cană de ulei de măsline extra-virgin
4 căței de usturoi
1/2 linguriță de piper roșu
1/4 cană de apă
1/4 cană de pătrunjel tocat mărunt
sare și piper după gust
Image module
Se pune apă la fiert într-o oală, se adaugă pastele și se fierb după timpul indicat pe pachet.
Între timp, se pune o tigaie pe foc, adăugând puțin ulei de măsline. Se adaugă usturoiul tocat mărunt împreună cu piperul roșu, și se gătește pe foc mediu, amestecând, până când usturoiul este puțin maroniu (aprox 1, 1/2 minute). Adăugați apoi scoicile și apa peste, acoperind cu un capac și gătind până când scoicile se deschid (6-9 minute). Aruncați scoicile care nu se deschid.
Adăugați pastele și pătrunjelul tocat peste scoici și asezonați cu sare și piper după gust. Amestecați la foc mediu, până când pastele absorb puțin din sosul de la scoici (aprox. 1 minut). Transferați pastele într-un bol de servire. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Fetească Albă – COLOCVIU la Atena

Tradiția și inovația sunt cuvintele cheie după care ne-am ghidat, în producerea acestui vin. Zămislit dintr-un soi autentic românesc, Fetească Albă, Colocviu la Atena, reflectă perfecțiunea în vinificare, reușind să însoțească degustătorul cu prospețimea și complexitatea caracteristică terroirului. Reprezentat prin simbolul Atenei, Panteonul, redă filozofia anticilor greci într-o formă inovatoare, impunându-și standardele.

Cotnari-COLOCVIU-la-Atena-Feteasca-Alba-sec-asociere
Image module