Briose cu afine si sos de portocale

Image module
briose-cu-afine-si-sos-de-portocale
Ingrediente
pentru 4 persoane
2 căni de făină albă
3/4 cană de zahăr
1 linguriță de praf de copt
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță de sare
1 cană de afine
1 ou
3/4 cană de suc de portocale
1/4 cană de ulei vegetal
1 linguriță coajă de portocală rasă
Image module

Combinați ingredientele uscate într-un bol. Adăugați în mixtură și afinele. Într-un alt bol, bateți oul împreună cu sucul de portocale, uleiul și coaja de portocală rasă. Adăugați această compoziție peste cea uscată, toată odată. Amestecați astfel încât să se omogenizeze compoziția.
După ce ați pregătit compoziția, puteți începe să o turnați în recipentele de brioșe. Umpleți doar 3 sferturi din recipiente. Adăugați puțin zahăr pe deasupra lor. Introduceți apoi la cuptorul preîncălzit, la 200 grade Celsius, timp de 15-20 minute, sau până când brioșele sunt ferme la atingere și capătă o culoare ușor maronie. Poftă bună!

Image module

Se asociază cu:

Busuioacă de Bohotin – Cotnari DOMENII

Un soi incomparabil. O culoare unică, roz antic, cu nuanțe de trandafir topit. Marii cunoscători o descriu ca și a patra foiță de ceapă. Arome tulburătoare, recoltate de pe cea mai înaltă culme a podgoriei, în ferma Cârjoaia. Un vin zămislit din atente recoltări târzii, Tâmâioasa Vânătă de Moldova trezește spiritul spre noi tentații, deschizând o nouă perspectivă a simțurilor

Cotnari-DOMENII-Busuioaca-de-Bohotin-demisec-asociere
Image module