Friptură de vită cu dovleac copt și salată verde

Image module
friptura-de-vita-cu-dovleac-prajit-si-salata-verde
Ingrediente
pentru 4 persoane
800 g dovleac, curățat și tăiat în bucăți de 2 cm
1 ceapă mare roșie, tăiată fâșii
2 linguri ulei de măsline
2 bucăți (cca 200g fiecare) mușchi de vită (sirloin, ribeye sau tenderloin)
50 g. baby spanac
2 linguri semințe de dovleac
mix de salată (rucola, salată verde)
sare și piper după gust
Pentru dressing: 1 lingură de miere, 1 lingură 1/2 suc de lămâie, 1 lingură de ulei de măsline
Image module
Preîncălziți cuptorul la 220 de Grade Celsius. Așezați într-o tavă hârtie de copt. Așezați în tavă dovleacul tăiat și ceapa roșie. Turnați deasupra o lingură de ulei de măsline. Asezonați după gust cu sare și piper. Amestecați astfel încât să acoperiți toate bucățile de dovleac și ceapă. Introduceți la cuptor tava și lăsați-o cca. 25-30 minute, până când dovleacul este moale.
Asezonați bucățile de mușchi de vită cu sare și piper.
Pregătiți dressingul pentru salată. Puneți într-un bol mierea, sucul de lămâie și uleiul. Amestecați până când mierea se dizolvă. Asezonați cu sare și piper.
Într-o tigaie, sau pe grill, gătiți mușchiul de vită. Gătiți carnea timp de 3-4 minute pe fiecare parte (sau mai mult, după preferințe). După ce scoateți carnea din tigaie, sau de pe grill, acoperiți cu o folie de aluminiu și lăsați să se odihnească cca. 5 minute.
Puneți dovleacul pe un platou, adăugați spanacul, mixul de salată, semințele și dressingul. Amestecați ca să se îmbine aromele. Serviți alături de mușchiul de vită.
Image module

Se asociază cu:

Fetească Neagră sec – Cotnari DOMENII

Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rosu-sec-asociere
Image module