Tort de ciocolată cu zmeură și marțipan

Image module
tort-de-ciocolata-cu-zmeura-si-martipan
Ingrediente
pentru 16 persoane
1 1/4 cană de unt nesărat
500 g. de ciocolată semi-dulce, tăiată mărunt
1 1/4 cană de zahăr
4 ouă mari
2 lingurițe de rom negru
1/4 cană de frișcă
1/2 cană de zmeură
1/2 cană de marțipan
1/2 cană de marțipan
Image module
Deasupra unei oale cu apă clocotită, topiți 200 g. din ciocolată, împreună cu 1 cană din unt. Amestecați până se omogenizează. Într-un alt bol, bateti ouăle împreună cu zahărul. Adăugați apoi și făina peste compoziție. După ce ați omogenizat și făina adăugați peste compoziția caldă de ciocolată și amestecați ușor, până se omogenizează. Turnați această compoziție într-o tavă pentru cuptor. Repetați această procedură pentru a face și a doua compoziție. Se introduc la cuptor până când partea de sus este fermă. Pentru a verifica dacă este făcută compoziția puteți să introduceți o scobitoare, iar aceasta trebuie să iasă fără compoziție lipită pe margini.
Pentru glazură: Într-o oală, introduceți romul, împreună cu lichiorul de cafea până când capătă consistența unui sos și se reduce (aprox. 2 minute). Reduceți focul la mic și adăugați restul de ciocolata rămasă, frișca și untul rămas. Amestecați până când compoziția devine omogenă. Lăsați la răcit pentru aprox 30-40 minute, până când compoziția se răcește, dar încă poate fi turnată. Serviți cu zmeură și marțipan pe deasupra.
Image module

Se asociază cu:

Busuioacă de Bohotin – COLOCVIU la Paris

Paris și luminile orașului văzute din colina Montmartre. Un soi unic, ca și orașul la care seface referire în etichetă. Busuioaca plantată în 2007 în podgorie, poate fi definită perlă rară, din care producem o ediție limitată. Nuanțe delicate de roz, arome îmbietoare, gust plăcut și rotund definind tipicitatea soiului. O nouă viziune de dragoste și iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!

Cotnari-COLOCVIU-la-Paris-Busuioaca-de-Bohotin-sec-asociere
Image module