Creveţi scampi cu roșii și usturoi – Aperitiv

Image module
creveti-scampi-pe-grill
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 1/2 lingură de ulei de măsline
500 g. creveti mari, decorticați
4-5 căței de usturoi tăiați mărunt
1/4 lingură de chilli tocat mărunt
3 linguri de suc de lămâie
3 linguri de unt
1 legătură de pătrunjel tocat mărunt
sare și piper după gust
Image module
Încălziți untul într-o tigaie la foc mediu, până când începe să se topească ușor. Așezați apoi creveții uniform în tigaie și gătiți aprox. 1-2 minute, fără să îi întoarceți.
Asezonați creveții cu sare și piper după gust. Gătiți și amestecați creveții până când aceștia încep să devină roz (1-2 min.).
Adăugați și usturoiul împreună cu chilli și gătiți timp de 1-2 minute. Adăugați apoi și sucul de lămâie, 1 lingură de unt rece și jumătate din pătrunjelul pregătit anterior.
Gătiți până când untul adăugat s-a topit, apoi dați focul la temperatură joasă și mai adăugați 1 lingură de unt rece. Gătiți până când untul se topește complet și se formează un sos gros, iar creveții au o tentă opacă de roz (aprox. 2-3 minute).
Scoateți creveții din tigaie și transferați-i într-un bol. Continuați gătirea sosului, adăugând câte 1 lingură de apă, dacă este prea gros sosul și lăsați pe foc cca. 2 minute. Asezonați cu sare și piper, după gust.
Serviți creveții cu sosul din tigaie. Presărați cu pătrunjelul rămas.
Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – Cotnari DOMENII

Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

Cotnari-DOMENII-Tamaioasa-Romaneasca-demisec-asociere
Image module