Salata de paste cu creveți și sos de mărar cu lămâie

Image module
salata-de-paste-cu-creveti-si-sos-de-marar-cu-lamaie
Ingrediente
pentru 4 persoane
500g. creveți decorticați, fără coadă
5 lămâi, tăiate în jumătăți
2 lingurițe miere de albine
1 legătură de mărar proaspăt
1/2 cană de ulei de măsline extra-virgin
500 g. paste fusilli
250 g. roșii cherry, tăitate în jumătăți
sare și piper după gust
Image module
Într-un bol, adăugați zeama de la 3 lămâi, mierea și mărarul tocat(păstrați tulpinile) și amestecați. Adăugați treptat și uleiul de măsline, puțin câte puțin, până când se incorporează. Asezonați cu sare și piper, după gust. Puneți deoparte.
Adăugați apă într-o oală, și aduceți la fierbere. Adăugați zeama de la cele 2 lămâi rămase, tulpinile de la mărar și un praf mare de sare. Adăugați creveții și gătiți până când aceștia capătă o culoare ușor opacă (aprox. 3-4 minute). Scoateți creveții, iar apa în care au fiert o vom păstra pentru a fierbe pastele. Adăugați creveții peste dressing-ul creat anterior și amestecați.
Puneți din oala cu apa în care au fiert creveții pe foc, iar când aceasta începe să fiarbă din nou, adăugați pastele și lăsați pe foc conform indicațiilor de pe ambalajul pastelor, sau până când aceastea sunt al-dente. După ce sunt fieret pastele, le vom scurge de apă și vom scoate și tulpinile de mărar.
Adăugați pastele și roșiile cherry în bol și amestecați. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Fetească Albă, sec, Cotnari DOMENII

Un vin dintr-un soi tradițional românesc, vinificat cu migală de un tânăr oenolog. Recoltat la maturitate deplină (CMD), atunci când toamna îmblânzește razele soarelui ce străbat arămiul frunzelor de viță de vie. Este vremea culesului, iar Feteasca Albă atent selecționată, este purtată în mici lădițe în cramă, unde mâini pricepute o vor transforma în vinul apreciat de cunoscătorii din întreaga țară. Bine răcit, va fi camaradul de încredere în momentele de început.

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Alba-sec-asociere
Image module