Friptură de vită cu cartofi wedges

Image module
friptura-de-vita-cu-cartofi-wedges
Ingrediente
pentru 2 persoane
500g. friptură de vită
400g. cartofi
2 lingurițe de paprika
2 căței de usturoi
1 ceapă tocată
1/2 linguriță de cimbru proaspăt
2 linguri de unt
2 lingurițe rozmarin
1 lingură ulei de măsline extravirgin
sare și piper după gust
Image module
Într-un bol mic, se amestecă împreună paprika, sarea și piperul, ceapa și usturoi și cimbrul. Se presară această mixtură peste bucățile de carne și se pun deoparte, de preferat la frigider, pentru marinat (1-2 ore). Între timp se pregătesc cartofii. Se spală foarte bine sub jet de apă, se curăță de coajă și se taie în două jumătăți, după care acestea la rândul lor, în alte două jumătăți. Într-un bol, se amestecă uleiul de măsline cu puin piper, rozmarin. Folosind o pensulă de bucătărie, se pensulează cartofii cu această mixtură de ulei și apoi se așează în tavă de cuptor. Cartofii se pun la cuptor, la 180 grade Celsius, până capătă o culoare ușor aurie.
Acum vă puteți ocupa de carne. Într-o tigaie, pe foc mediu, se topește untul. Se adaugă apoi untul, ierburile și usturoiul în tigaie și se continuă gătirea, întorcând bucata de carne ocazional și adăugând untul constant peste carne, folosind o lingură. Pentru a face acest lucru, trebuie să înclinați puțin tigaia și să luați cu lingura câte puțin din sosul rezultat din topirea untului și să adăugați peste carne. Se poate folosi un termometru de bucătărie, pentru a fi siguri că rezultatul gătirii este cel pe care vi-l doriți. După ce carnea este gata, scoateți din tigaie și așezați pe un platou, lăsând să se odihnească timp de 10-15 minute. Se servește alături de cartofii wedges. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

  • Fetească Neagră – Cotnari DOMENII

    Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rosu-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Friptură de vită cu cartofi wedges
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total