Sparanghel învelit în bacon

Image module
sparanghel-invelit-in-bacon
Ingrediente
pentru 6 persoane
1 kg. de sparanghel proaspăt, fără capete
12 bucăți(felii) de bacon
1/2 cană de zahăr brun
1 cub de unt
1 lingură sos de soia
1/2 lingură praf de usturoi
sare și piper după gust
Image module
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Pe fiecare bucată de sparanghel înveliți câte o fâșie de bacon, cu grijă, să nu se destrame. Puneți apoi o scobitoare la fiecare capăt, pentru a fixa baconul pe sparanghel. Așezați apoi bucățile de bacon într-o tavă pentru cuptor.
Într-o tigaie, la foc mediu, adăugați zahărul brun, împreună cu untul, sosul de soia, praful de usturoi, sarea și piperul după gust. Aduceți la fierbere. Turnați apoi această mixtură peste sparanghel. Introduceți la cuptor și lăsați până când sparanghelul și baconul este gătit, aprox. 25 minute. Scoateți scobitorile înainte de a servi. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – COLOCVIU la ROMA

Pe vremuri, aurul lichid produs din Tămâioasa Românească era folosit ca monedă de schimb. La Roma vinul se turna atent în cupe de aur și era servit împăraților. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unică și vinificarea în sec, definesc măiestria oenologului,realizând astfel un produs exclusiv, destinat cunoscătorilor cu preocupări alese. Este un soi ce completează armonic magia orașului etern.

Cotnari-COLOCVIU-la-Roma-Tamaioasa-Romaneasca-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Sparanghel invelit in bacon
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)