File de somon la cuptor și reducție de oțet balsamic

Image module
file-de-somon-si-reductie-de-otet-balsamic
Ingrediente
pentru 2 persoane
2 fileuri proaspete de somon
1 cățel de usturoi, tocat
1 lingură devin alb
1 lingură de miere
1/3 cană de oțet balsamic
2 linguri de muștar (Dijon)
1 lingură de oregano
folie de aluminiu
sare și piper după gust
Image module
Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Așezați într-o tavă o bucată de folie de aluminiu, pe care va veni ulterior peștele. Stropiți cu puțin ulei de măsline.
Într-o tigaie, puneți puțin ulei de măsline. Dați focul la temperatură medie și gătiți usturoiul tocat, cca. 3 minute, până devine moale. Adăugați apoi vinul alb, mierea, oțetul balsamic, muștarul, sarea și piperul. Gătiți timp de 3 minute, sau până când sosul are o consistență groasă.
Aranjați file-urile de somon pe foaia de aluminiu. Adăugați peste pește, folosind o pensulă de bucătărie, reducția de oțet balsamic anterior pregătită, având grijă să păstrați puțin și pentru momentul în care veți scoate peștele din cuptor, apoi presărați deasupra oregano.
Introduceți apoi peștele la cuptorul preîncălzit anterior, timp de 10-14 minute, sau până când carnea se pătrunde ușor cu furculița. Pensați peștele cu restul de sos rămas și asezonați cu sare și piper, după gust.
Image module

Se asociază cu:

Fetească Albă sec – Cotnari DOMENII

Un vin dintr-un soi tradițional românesc, vinificat cu migală de un tânăr oenolog. Recoltat la maturitate deplină (CMD), atunci când toamna îmblânzește razele soarelui ce străbat arămiul frunzelor de viță de vie. Este vremea culesului, iar Feteasca Albă atent selecționată, este purtată în mici lădițe în cramă, unde mâini pricepute o vor transforma în vinul apreciat de cunoscătorii din întreaga țară. Bine răcit, va fi camaradul de încredere în momentele de început.

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Alba-sec-asociere
Image module