Foie gras cu sos de cireșe

Image module
foie-gras-cu-sos-de-cirese
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 ficat de gâscă întreg foie gras (aprox 400 g.)
200 ml. vin roșu
1/4 cană de zahăr
300 g. cireșe (fără sâmburi)
1 lingură de unt
cimbru
sare și piper după gust
Image module
Într-o tigaie incinsă, adăugați și reduceți vinul, împreună cu cimbru și alte condimente care vă sunt pe plac (flori de dafin, piper, etc.). După 10 minute, adăugați cireșele și zahărul și continuați să reduceți sosul pânâ când acesta devine gros, asemănător unui sirop și adăugați lingura de unt pentru a rotunji aromele.
Tăiați foie gras-ul în fâșii (rondele) și prăjiți într-o tigaie foarte încinsă, aprox. 30-40 secunde pe fiecare parte. Scoateți apoi pe un șervețel de hârtie și asezonați cu sare. Puneți apoi pe o farfurie bucățile de foie gras și adăugați deasupra sosul de cireșe. Puteți servi alături de garnitură de orez. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească, demisec – Cotnari DOMENII

Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

Cotnari-DOMENII-Tamaioasa-Romaneasca-demisec-asociere
Image module