Păstrăv cu portocale și sos picant

Image module
pastrav-cu-portocale-si-sos-picant
Ingrediente
pentru 4 persoane
2 păstrăvi medii
4 căței de usturoi
1 portocală
2 roșii
2 ardei iuți (sau chiar 4/5)
1 ardei Kapia
Vin (rose Busuioacă de Bohotin demisec Cotnari DOMENII)
ulei EVO
bulion
3 linguri de oțet
sare și piper după gust
3-4 foi de dafin
mărar și pătrunjel
Image module
Păstrăvii se curăță și se spală. Se condimentează cu sare, piper și ulei. Așezăm peștii, mai apoi, pe un pat de roșii și ardei iute, într-o tavă de cuptor mai înaltă. Deasupra peștilor vom pune felii de ardei Kapia, ardei iute și roșii; bulionul, oțetul, uleiul și vinul (circa un pahar) vor forma sosul. Tava, acoperită cu staniol, se dă la cuptor pentru 30 de minute la 160 gr C. Trascurs timpul scoatem tava, întoarcem peștii și adăugăm din nou felii de roșii, ardei Kapia și iuți, portocală decojită și frunzele de dafin. O dăm la cuptor, tot acoperită, pentru încă 30 de minute la aceeași temperatură.
Un fel de mâncare picant și condimentat ce necesită un vin rose demisec aromat, ca și Busuioaca de Bohotin demisec, Cotnari DOMENII, servit bine răcit.
Image module

Se asociază cu:

Busuioacă de Bohotin – Cotnari DOMENII

Un soi incomparabil. O culoare unică, roz antic, cu nuanțe de trandafir topit. Marii cunoscători o descriu ca și a patra foiță de ceapă. Arome tulburătoare, recoltate de pe cea mai înaltă culme a podgoriei, în ferma Cârjoaia. Un vin zămislit din atente recoltări târzii, Tâmâioasa Vânătă de Moldova trezește spiritul spre noi tentații, deschizând o nouă perspectivă a simțurilor

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rose-sec-asociere
Image module