Înghețată făcută în casă, din căpșuni și topping de ciocolată

Image module
inghetata-facuta-in-casa-din-capsuni-si-topping-ciocolata
Ingrediente
pentru 6 persoane
2 căni de căpșuni proaspete, tăiate în sferturi
4-5 curmale, fără sâmburi
1/4 cană de apă
1/2 cană cremă de nucă de cocos
1/4 linguriță extract de vanilie
1/4 linguriță suc de lămâie proaspăt stors
(Opțional) 1/2 cană de căpșuni proaspete cubulete
Pentru toppingul cu ciocolată:
1 ceașcă de ciocolată neagră (tocată dintr-un baton)
2 lingurițe ulei de nucă de cocos
Image module
Se pune pe foc mediu o cratiță. Se adaugă cele 2 căni de căpșuni, 1/4 cană de apă și curmalele. Se lasă la fiert pe foc mediu-scăzut până când căpșunile și curmalele se înmoaie și lasă sucul propriu (10-15 min). Se oprește focul, se scoate cratița de pe aragaz și se lasă la răcit. Odată răcită, compoziția se adaugă într-un blender împreună cu crema de nucă de cocos, extractul de vanilie și sucul de lămâie proaspăt stors și se amestecă până când compoziția devine asemănătoare unui piure. Se toarnă apoi compoziția rezultată într-un bol. Se pot adăuga și restul de căpșuni tăiate felii și se amestecă. Se toarnă acesată mixtură în formele pentru înghețată și se lasă la congelator peste noapte. În acest pas, practic înghețata este finalizată, însă putem să le trecem printr-un topping de ciocolată, pentru un plus de savoare. Se adaugă o foaie de copt cu hârtie de pergament la congelator, până când veți fi gata să o folosiți.
Se topește ciocolata neagră și uleiul de nucă de cocos împreună, folosind tehnica Bain-marie. Se lucrează cu maxim 2 înghețate odată, pentru a fi siguri că aveți timp să adăugați toppingul, fără să se topească. Se trece înghețata prin topping și se așează pe foaia de copt răcită. După ce ați finalizat acest pas, se așează înapoi la congelator, pe hârtia de copt, pentru a se forma toppingul. Se poate împrăștia toppingul de ciocolată și folosind o lingură, pe deasupra înghețatei.
Image module

Se asociază cu:

  • Busuioacă de Bohotin – COLOCVIU la Paris

    Paris și luminile orașului văzute din colina Montmartre. Un soi unic, ca și orașul la care seface referire în etichetă. Busuioaca plantată în 2007 în podgorie, poate fi definită perlă rară, din care producem o ediție limitată. Nuanțe delicate de roz, arome îmbietoare, gust plăcut și rotund definind tipicitatea soiului. O nouă viziune de dragoste și iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!

Cotnari-COLOCVIU-la-Paris-Busuioaca-de-Bohotin-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Înghețată făcută în casă, din căpșuni și topping de ciocolată
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total