Pârjoale cu ierburi, la cuptor

Image module
parjoale-cu-ierburi-la-cuptor
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 kilogram carne de vită macră (am folosit 88%)
½ ceașcă de pesmet
¼ cană de parmezan proaspăt ras
2 căței de usturoi, presați (sau tocați)
½ ceapă mică, rasă (sau tocată)
2 linguri de sos marinara
1 lingură de rozmarin proaspăt, tocat
1 lingură de patrunjel proaspăt, tocat
1 lingură de busuioc proaspăt, tocat
1 ou mare, bătut ușor
sare și piper după gust
Image module

Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tavă de cuptor, se așează hârtie de copt. Într-un bol mai mare, se combină toate ingredientele. Se amestecă bine, dar nu prea mult, pentru a nu ieși pârjoalele tari.

Se formează pârjoalele rotunde, și se introduc în tava de cuptor, după care la cuptor pentru 20-22 minute. Pentru a forma pârjoalele se recomandă ungerea mâinilor cu puțin ulei de măsline. În acest fel vor ieși pârjoale mai închegate, și nu se vor sfărâma.

După ce sunt gata, se scot și se servesc alături de sos de roșii. Poftă bună!

Image module

Se asociază cu:

  • Fetească Neagră – Cotnari DOMENII

    Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rosu-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Pârjoale cu ierburi, la cuptor
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total