Supă cremă de legume cu bacon și smântână

Image module
supa-crema-de-legume-cu-smantana-si-bacon
Ingrediente
pentru 2 persoane
3 morcovi
4 cartofi (de preferință albi, făinoși)
2 ardei grași
1 țelină mică
200 g bacon
20 g unt
2 linguri ulei de măsline
busuioc proaspăt
smântână
sare și piper după gust
Image module
Se curăță legumele, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu puțină sare.
În timpul în care fierb legumele, se pregătește baconul. Acesta se taie fâșii și se prăjește în unt și puțin ulei până devine crocant.
Când legumele sunt fierte, se strecoară, pâstrând zeama care a rezultat de la fierbere și cu ajutorul unui blender se pasează bine legumele, până obținem o pastă.
La sfărșit se mai poate adăuga din zeama rămasă, în funcție de cât de subțire sau groasă doriți să fie supa cremă, se condimentează după gust și se pune din nou pe foc pentru a mai da 2-3 clocote.
Serviți supa cremă în boluri și la fiecare bol adăugați câte o lingură de smântână, 1 lingură de bacon crocant și ornați cu busuioc proaspăt.
Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – Cotnari DOMENII

Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

Cotnari-DOMENII-Tamaioasa-Romaneasca-demisec-asociere
Image module