Copănele de pui la cuptor

Image module
copanele-de-pui-la-cuptor
Ingrediente
pentru 4 persoane
8 pulpe inferioare
1/2 cană apă
1/3 suc de roșii
1/3 cană de oțet alb
1/4 cană de zahăr brun
4 lingurite de unt (nesărat)
sare și piper după gust
2 lingurite mustar uscat
2 lingurite praf de chili, sau după gust
Image module
Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Se așează copănelele într-o tavă pentru cuptor. Se amestecă  într-un bol apa, sosul de roșii, oțetul, zahărul brun, untul, sarea, muștarul și pudra de chili. Se toarnă apoi această mixtură peste copănele. Se acoperă tava cu folie de aluminiu.

Se introduce în cuptorul preîncălzit și se lasă aproximativ 1 oră, întorcând bucățile de pui la jumătatea timpului. Carnea ar trebui să nu mai fie roz în centru, iar dacă folosiți un termometru pentru carne, acesta ar trebui să vă indice 74 de grade Celsisus, lângă os.

Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – Cotnari DOMENII

Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

Cotnari-DOMENII-Tamaioasa-Romaneasca-demisec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Copănele de pui la cuptor
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)