Cotlet de porc marinat cu salsa de ananas

Image module
cotlet-de-porc-marinat-cu-salsa-de-ananas
Ingrediente
Ingrediente pentru marinată:

1/4 cană zeamă de lămâie
1 lingură de miere de albine
1 ardei iute tocat mărunt, fără semințe
1 cățel de usturoi tocat mărunt
1/2 cană ulei de măsline
sare și piper după gust
Ingrediente pentru salsa:

1/2 ananas, fără miez, tăiat bucățele
1 roșie tocată mărunt, 1/2 ceapă roșie tocată mărunt, 1/2 ardei iute tocat mărunt, 1 linguriță de coriandru tocat mărunt, zeama de la 1 lime, sare și piper după gust

Image module
Pentru pregătirea marinatei: Folosind un blender, amestecați toate ingredientele. Adăugați mixtura rezultată într-o pungă de plastic, în care veți introduce bucățile de cotlet de porc. Se lasă la frigider, la marinat, timp de aproximativ 3 ore, pentru ca marinata să aibă timp să pătrundă bucățile de cotlet.

Pentru prepararea salsei: Amestecați toate ingredientele într-un bol. Gustați în timp ce amestecați și asezonați după gustul dumneavoastră cu sare și piper. Lăsați deoparte timp de 10 minute, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Preîncălziți grilul la temperatură medie. Scoateți bucățile de cotlet din marinată. Gătiți pe grill timp de 8 minute pe fiecare parte, pentru a obține o gătire medie a cărnii. Scoateți apoi bucățile de cotlet de pe grill și lăsați la răcit timp de 10 minute, înainte de a trece la tăiat carnea. Folosind o lingură, adăugați și salsa deasupra cărnii. Poftă bună!

Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – Cotnari DOMENII

Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

Cotnari-DOMENII-Tamaioasa-Romaneasca-demisec-asociere
Image module