Tartă cu afine și căpșuni

Image module
tarta-cu-afine-si-capsuni
Ingrediente
pentru 4 persoane
ALUAT TARTĂ:
2 cești făină albă
1/2 cană zahăr granulat
1/4 linguriță de sare de mare
10 linguri de unt nesărat
2 ouă
UMPLUTURĂ:
2 căni de afine
1 cană de căpșuni
1 lime
2 linguri de zahăr alb granulat
2 linguri de făină
un praf de sare
1 lingură de unt, cubulețe
2 linguri de gem de fructe de pădure
frișcă
Image module
Pentru aluat: Se adaugă untul și zahărul într-un blender/mixer și se amestecă până când se formează o cremă ușoară și aerată. Se adaugă un ou întreg și gălbenușul celui de-al doilea ou, apoi se amestecă din nou, până se încorporează. Păstrați albușul celui de-al doilea ou, în cazul în care aluatul este prea uscat.

Se cerne făina și sarea împreună și se adaugă în mixer/blender. Se amestecă până când se formează o bilă. Dacă compoziția nu se formează corect și arată uscată după 30 secunde de amestecat, se adaugă albușul păstrat anterior.

Se toarnă aluatul pe o folie de plastic și se aplatizează într-un cerc. Se adaugă la frigider timp de 20 minute până la 2 zile.

Pentru tartă: Se scoate aluatul din frigider. Dacă a fost lăsat mai mult de 20 minute, puteți să lasați câteva minute pentru a ajunge la temperatură potrivită. Se scoate o tavă rotundă pentru tartă. Se rulează aluatul astfel încât să fie puțin mai mare decât tava. Aluatul ar trebui să aibă o grăsime uniformă. Se rulează aluatul și se transferă cu grijă în tavă, presând ușor pe forma tăvii. Se lasă la frigider până când se prepară și umplutura.

Pași finali: Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol mare, se amestecă afinele, căpșunile, zahărul, coaja și sucul de la lime, și 2 linguri de făină.Se adaugă în interiorul tavei cu aluat această compoziție și se adaugă si cubulețele mici de unt pe deasupra. Se lasă la cuptor până când aluatul devine maro-auriu în jurul marginilor (aprox. 1 oră – 1 oră și 20 minute). Se scoate de la cuptor și se transferă pe un suport de răcire și se lasă la răcit aprox 1 oră. Se servește alături de gemul de fructe și frișcă.

Image module

Se asociază cu:

Busuioacă de Bohotin – Cotnari DOMENII

Un soi incomparabil. O culoare unică, roz antic, cu nuanțe de trandafir topit. Marii cunoscători o descriu ca și a patra foiță de ceapă. Arome tulburătoare, recoltate de pe cea mai înaltă culme a podgoriei, în ferma Cârjoaia. Un vin zămislit din atente recoltări târzii, Tâmâioasa Vânătă de Moldova trezește spiritul spre noi tentații, deschizând o nouă perspectivă a simțurilor

Cotnari-DOMENII-Busuioaca-de-Bohotin-demisec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Tartă cu afine și căpșuni
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total