Lava cake (Vulcan de Ciocolată) în borcan

Image module
vulcan-de-ciocolata-lava-cake-in-borcan
Ingrediente (6 persoane)
Ingrediente:
1 baton de unt (nesărat)
180g. ciocolată neagră
90g. ciocolată cu lapte
1/2 cană de făină albă
1 cană zahăr pudră
3 ouă
1 gălbenuș de ouă
1/2 linguriță esență de vanilie
1 praf de sare
6 borcănele rezistente la cuptor
Image module
Se preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius. Într-o tigaie, se topește untul, la foc mediu și se adaugă ciocolata. Se amestecă până când se topește totul. Se scoate de pe foc și se adaugă făina și zahărul pudră, amestecând constant cu un tel. Se încorporează și ouăle, câte unul pe rând, amestecând constant până când fiecare ou se încorporează în mixtură. La sfârșit se adaugă gălbenușul de ou și esența de vanilie. Se umple fiecare borcănel cu această mixtură, lăsând cel puțin 1-2 cm. la suprafață. Se pun borcănelele într-o tavă de copt și se introduc la cuptor, pe raftul din mijloc. Se pune și apă în tavă, cam până la jumătatea borcănelelor. Se dă la cutpor până când vedeți că se formează o crustă la suprafață (aprox. 12-14 minute). Se scot din apă și se lasă la răcit aprox 5 minute, înainte de servire. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

  • Busuioacă de Bohotin – COLOCVIU la Paris

    Paris și luminile orașului văzute din colina Montmartre. Un soi unic, ca și orașul la care seface referire în etichetă. Busuioaca plantată în 2007 în podgorie, poate fi definită perlă rară, din care producem o ediție limitată. Nuanțe delicate de roz, arome îmbietoare, gust plăcut și rotund definind tipicitatea soiului. O nouă viziune de dragoste și iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!

Cotnari-COLOCVIU-la-Paris-Busuioaca-de-Bohotin-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Lava cake (Vulcan de Ciocolată) în borcan
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total