Friptură de vită cu legume la grătar

Image module
friptura-de-vita-cu-legume-la-gratar
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 bucată mușchi de vită (400 g)
2 linguri ulei de arahide, pentru prăjit
50 g. unt nesărat
2 ramuri de rozmarin
2 căței de usturoi
100 g. ciuperci
100 g. roșii cherry
sare și piper după gust
Image module
Înainte de prepararea propriu-zisă, trebuie să ne asigurăm că bucata de mușchi ajunge la o temperatură cât mai apropiată mediului ambiental. Dacă ați scos bucata de carne din frigider, este mai bine să lasați o jumătate de oră, înainte să o gătiți. Puteți folosi un grill sau o tigaie cu strat non-aderent, pentru prăjirea cărnii. Într-o farfurie, adăugați sarea și piperul, iar apoi presați carnea în condimente pe ambele părți, exact înainte de a introduce în tigaie.

Adăugați uleiul în tigaie, iar după ce acesta s-a încins puteți adăuga bucata de carne. Pentru a găti carnea „medium-rare” lăsați aprox. 3 minute pe fiecare parte. Adăugați și untul împreună cu crenguțele de rozmarin și folosind o lingură turnați din mixtura de ulei și unt peste carne, amestecând ocazional.

După procesul de gătire, lăsați carnea să se răcească pe un blat de lemn, la temperatura camerei, acoperind carnea, aproximativ 10 minute. Rezultatul va fi o friptură de vită suculentă! Între timp, puteți pregăti legumele. Folosind aceeași tigaie, puneți roșiile cherry și ciupercile, pe care le puteți asezona cu sare și piper. Amestecați în tigaie, până când acestea devin moi la atingere, aprox 3-4 minute și scoateți de pe foc. Serviți alături de friptura de vită. Poftă bună!

Image module

Se asociază cu:

  • Fetească Neagră – Cotnari DOMENII

    Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rosu-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Friptură de vită cu legume la grătar
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total