Pui întreg cu legume, la cuptor

Image module
pui-intreg-cu-legume-la-cuptor
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 pui întreg
2 linguri ulei de măsline
4 cartofi, tăiați fâșii (wedges, sau cuburi)
2 morcovi, tăiați felii
4 roșii cherry
1 țelină
praf de usturoi
1/2 pachet de unt
1 lămâie
4 căței de usturoi
sare și piper după gust
Image module
Preîncălziți cuptorul la 200 Grade Celsius. Într-o tavă rotundă pentru cuptor, se toarnă uleiul de măsline. Se pun în tavă cartofii, morcovii, țelina, roșiile cherry.

Se clătește puiul cu apă și se șterge cu șervețele de bucătărie pentru a elimina apa. Se asezonează puiul în interior și în exterior cu sare, piper și pudră de usturoi. Se pune în cavitatea puiului (în interior) un sfert de ceapă, un sfert de pachet de unt, jumătate de lămâie (lămâia tăiată felii), 2 căței de usturoi zdrobiți și tăiați mărunt și țelină. Se pune puiul peste legume. Se pune untul rămas (1/4 din pachet) și cei 2 căței de usturoi în jurul legumelor. Se introduce totul la cuptor, până când puiul devine crocant, legumele fragede (aprox 1 oră și 30 minute). Termometrul pentru carne introdus în cea mai groasă parte a pulpei ar trebui să indice 75 grade Celsius. Se scoate de la cuptor și se lasă la „odihnit” 10 minute, înainte de servire. Poftă bună!

Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – Cotnari DOMENII

Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

Cotnari-DOMENII-Tamaioasa-Romaneasca-demisec-asociere
Image module