Clătite – o rețetă clasică și ușor de preparat

Image module
clatite-o-reteta-usor-de-preparat
Ingrediente
pentru 6-8 persoane
100 g făină albă
2 ouă
300 ml lapte proaspăt
1 lingură de ulei
gem de fructe (după preferințe)
Image module
Într-un bol sau castron mare se pune făina albă și un praf de sare. În mijlocul făinii se face o adâncitură, unde se vor turna ouăle și aprox. 50-70 ml de lapte, împreună cu o lingură de ulei.
Se amestecă dinspre centru spre margine, încorporând treptat făina de pe margini, până este amestecată complet împreună cu ouăle, laptele și uleiul. Se amestecă cu telul până se obține o compoziție omogenă, fină și groasă. Se adaugă apoi și restul laptelui, continuând să amestecați, până se obține o pastă de consitența unei smântâni subțiri. După acest punct, este indicat să lăsați compoziția să se odihnească, timp de cca 30 minute, pentru a permite amidonului din făină să se umfle.
Se încinge o tigaie subțire pe foc mediu, apoi se unge cu ajutorul unui prosop de hârtie îmbibat în ulei. Cu ajutorul unui polonic, se toarnă din aluat în tigaie, mișcând tigaia astfel încât să fie acoperită uniform de compoziție. Dacă temperatura este medie, va dura cca 30 secunde până când clătita trebuie întoarsă, cu ajutorul unei palete.
Se așează pe un platou, urmând a fi servite cu fructe proaspete sau cu gemul dumneavoastră preferat.
Image module

Se asociază cu:

Busuioacă de Bohotin – COLOCVIU la Paris

Paris și luminile orașului văzute din colina Montmartre. Un soi unic, ca și orașul la care seface referire în etichetă. Busuioaca plantată în 2007 în podgorie, poate fi definită perlă rară, din care producem o ediție limitată. Nuanțe delicate de roz, arome îmbietoare, gust plăcut și rotund definind tipicitatea soiului. O nouă viziune de dragoste și iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!

Cotnari-COLOCVIU-la-Paris-Busuioaca-de-Bohotin-sec-asociere
Image module