Supă de brânză și cartofi cu somon

Image module
supa-de-branza-si-cartofi-cu-somon
Ingrediente
pentru 4 persoane
1/2 țelină cuburi
1 ceapă mare, tăiată mărunt
1/4 cană unt
3 cartofi medii
1 cană de supă(stoc) de pui
2 căni de lapte, la temeperatura camerei
1 cană smântână (10-12% grăsime)
2 căni (225 gr. ) Brânză Cheddar
1 linguriță cimbru
200 g. Somon fără oase și fără piele (poate fi la conservă)
sare și piper după gust
Image module
Într-o oală mai mare, se sotează țelina și ceapa în unt, până când devin moi. Se adaugă cartofii tăiați cuburi și supa (stocul) de pui. Se acoperă cu un capac și se lasă pe foc mic, până când cartofii devin moi. Se lasă puțin la răcit. Se transformă în piure mixtura de cartofi, folosind un mixer/blender, adăugând și 2 căni de lapte, smântână, brânza Cheddar, cimbrul și somonul. Se pune din nou pe foc pentru câteva minute. Se asezonează cu sare și piper după gust. Se poate garnisi cu pătrunjel tocat mărunt. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – COLOCVIU la ROMA

Pe vremuri, aurul lichid produs din Tămâioasa Românească era folosit ca monedă de schimb. La Roma vinul se turna atent în cupe de aur și era servit împăraților. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unică și vinificarea în sec, definesc măiestria oenologului,realizând astfel un produs exclusiv, destinat cunoscătorilor cu preocupări alese. Este un soi ce completează armonic magia orașului etern.

Cotnari-COLOCVIU-la-Roma-Tamaioasa-Romaneasca-sec-asociere
Image module