Chiftele cu sos de roșii și orez

Image module
chiftele-cu-sos-de-rosii-si-orez-1
Ingrediente
pentru 4 persoane
800g carne de vită tocată
1 cana de orez
2 căni de apă
1 ceapă mare, tăiată cuburi
1 ou
1 cutie(conservă) de roșii tocate cu sos
pătrunjel proaspăt (pentru ornat)
sare și piper după gust
Amestecați carnea împreună cu ceapa, oul într-un bol, folosind mâinile, pentru a putea face chiftele rotunde. Adăugați conserva de roșii împreună cu apa într-o oală, pe foc mediu-ridicat și aduceți la fierbere. Adăugați și chiftelele în oală, adăugați capacul peste ea și reduceți focul la jumătate. Gătiți până când chiftelele nu mai sunt roz în centru, aprox. 35 minute. Dacă aveți un termometru de bucătărie și îl introduceți în centrul chiftelelor, temperatura indicată ar trebui să fie 70 grade Celsius. Între timp, puteți pregăti și orezul. Turnați orezul într-o oală. Puneți 2 căni de apă clocotită peste orez și puțina sare. Puneți la fiert timp de 8-10 minute, la foc mare, cu capacul pus. Puteți să-l aromatizați cu șofran, cardamon, scorțișoară sau după orice altă rețetă. Serviți pe un platou, alături de chiftele, cu sosul de roșii. Poftă bună!
Image module
Image module

Se asociază cu:

  • Fetească Neagră – Cotnari DOMENII

    Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rosu-sec-asociere
Image module