Aripioare crocante de pui la cuptor

Image module
aripioare-de-pui-crocante-la-cuptor
Ingrediente
pentru 4 persoane
Pentru aripile de pui
– 1 kg de aripioare de pui
– sare și piper după gust
Pentru garnitură/sos
– sos de roșii proaspăt
– batoane de țelină și morcov
– sos de aripioare
– sos de maioneză cu usturoi
Image module
Se preîncălzește cuptorul la 230 de grade Celsius. Se pune pe foc un vas mare în care se toarnă apă. Se aduce apa la punctul de fierbere, se adaugă sare aproape de fierbere, apoi se introduc aripile de pui și se reduce temperatura, pentru a le menține la temperatură constantă timp de 7-8 minute.

Se scurg aripile de apă, apoi se pun pe un suport de sărmă, pentru a se elimina excesul de apă. Se șterg apoi foarte bine cu un prosop de hârtie, pentru a elimina apa rămasă. Se așează pe o tavă de cuptor metalică, cu partea de grăsime în jos. Se introduc la cuptor timp de 25 minute pe prima parte, apoi se răsucesc pe cealaltă parte și se mai lasă 5-10 minute, până când pielea devine aurie. Se pot servi alături de sosurile și garniturile preferate. Poftă bună!

Image module

Se asociază cu:

Fetească Albă – Cotnari DOMENII

Un vin dintr-un soi tradițional românesc, vinificat cu migală de un tânăr oenolog. Recoltat la maturitate deplină (CMD), atunci când toamna îmblânzește razele soarelui ce străbat arămiul frunzelor de viță de vie. Este vremea culesului, iar Feteasca Albă atent selecționată, este purtată în mici lădițe în cramă, unde mâini pricepute o vor transforma în vinul apreciat de cunoscătorii din întreaga țară. Bine răcit, va fi camaradul de încredere în momentele de început.

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Alba-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Aripioare crocante de pui la cuptor
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)