Cotlet de porc la tigaie

Image module
cotlet-de-porc-la-tigaie
Ingrediente
pentru 2 persoane
2 buc. cotlet de porc (cu os)
1 lingură de ulei de măsline
1/4 pachet de unt
3-4 crenguțe de cimbru
4-5 fire oregano verde
3-4 ramuri de rozmarin
3-4 căței de usturoi
sare și piper după gust
Image module
Înainte de prepararea propriu-zisă, trebuie să ne asigurăm că bucata de cotlet ajunge la o temperatură cât mai apropiată mediului ambiental. Dacă s-a scos bucata de carne din frigider, se lasă o jumătate de oră, înainte de a fi gătită.
Se asezonează bucata de cotlet cu sare și piper, după gust. Se preîncălzește uleiul într-o tigaie de fontă, la foc mediu spre ridicat, până se încinge. Se adaugă apoi carnea și se gătește aprox. câte 4 minute pe fiecare parte. Se adaugă apoi untul, ierburile și usturoiul în tigaie și se continuă gătirea, întorcând bucata de carne ocazional și adăugând untul constant peste carne, folosind o lingură. Pentru a face acest lucru, trebuie să se încline puțin tigaia și să se ia cu lingura câte puțin din sosul rezultat din topirea untului și să se adauge peste carne. Se poate folosi un termometru de bucătărie pentru a fi siguri că rezultatul gătirii este cel pe care se dorește. După ce carnea este gata, se scoate din tigaie și se așează pe un platou, lăsând să se odihnească timp de 10-15 minute. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

  • Fetească Neagră – Cotnari DOMENII

    Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rosu-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Cotlet de porc la tigaie
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Rating
31star1star1stargraygray Based on 17 Review(s)