• Acasa
  • Magazin online
  • Contact
  • Echipa
  • Download
  • Vinuri
    • Gama VLADOIANU
    • Gama COLOCVIU – Casa de Vinuri Cotnari
    • Gama DOMENII – Casa de Vinuri Cotnari
    • Gama ZAZ – Casa de Vinuri Cotnari
  • Despre noi
  • Medalii și distincții
  • Evenimente
  • Parteneri
Website realizat de B1 Studio.
Acasa Contact Echipa Download
Contul Meu
logo
Casa de Vinuri Cotnari
Engleză
  • Română
  • Engleză
logo
  • Vinuri
    • MILLESIME
    • CASTEL VLADOIANU
    • NAIV
    • COLOCVIU
    • DOMENII
    • ZAZ
  • Despre noi
  • Medalii
  • Magazin
  • Media
    • Blog
    • PRESA
  • CULINAR
  • Parteneri
Prev
0
10 medalii de aur pentru Casa de Vinuri Cotnari!
04 June 2015
Next
Screen Shot 2017-03-20 at 17.03.55 0
Privind spre primăvară
20 March 2017
Noutati
Campionul Podgoriei Cotnari – Editia V – 2017
februarie 6, 2017 de catre admin in Noutati
Campionul Podgoriei Cotnari – Editia V – 2017
Campionul Podgoriei Cotnari – Editia V – 2017
Campionul Podgoriei Cotnari – Editia V – 2017
Campionul Podgoriei Cotnari – Editia V – 2017
Campionul Podgoriei Cotnari – Editia V – 2017
Campionul Podgoriei Cotnari – Editia V – 2017
Campionul Podgoriei Cotnari – Editia V – 2017

GRASA DE COTNARI sec din gama COLOCVIU, productia 2016, a Casei de Vinuri Cotnari, a obtinut punctajul maxim la editia a V-a concursului „Campionul Podgoriei Cotnari”, eveniment care a avut loc sambata, 4 februarie 2017 si a fost organizat de Asociația DOMENIILE COTNARI. Grasa de Cotnari, sec, COLOCVIU la Moscova a fost declarat Campionul Podgoriei Cotnari si incoronat cu MAREA MEDALIE DE AUR.

In cadrul acestui concurs, peste 30 de invitati din tara si strainatate, specialisti, producatori, critici de vin, jurnalisti si bloggeri de vin au analizat si jurizat 75 de vinuri din recolta 2016, produse in podgorie.

Sapte producatori locali au fost prezenti la competitie.

Concursul a avut ca obiective, atat alegerea celor mai competitive vinuri produse in anul 2016 sub denumirea de origine controlata Cotnari, cat si crearea unei competitii intre producatorii de traditie, pentru regiune.

Domnilor Catalin Paduraru – Presedintele juriului (Director al Concursului International de Vinuri de la Bucuresti), Traian Petrea junior, doamnei Lucia Parvu, Traian Petrea senior in calitate de membri ai Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania, dl. Sergiu Nedelea (Ambasador pentru România al Asociației Somelierilor Europeni), dl.Florin Voica (Presedinte al Asociatiei Sommelierilor din Romania) li s-au alaturat importanti reprezentanti ai presei de specialitate si bloggeri (vinul.ro, vin2.ro, oenolog.ro, berbecutio.blogspot.ro, vinosfera.ro, etc), precum Horia Hasnas, Razvan Stoenescu, Laurentiu Horodnic, Mihai Vasile, Cosmin Tudoran si nu numai.

Pentru prima data , au fost prezenti in juriu 3 jurnalisti si blogeri de vin din Olanda- Johannes Lamers, Serbia-Tomislav Ivanovici si Polonia-Lukasz Ostrowski.

Pe langa Campionul Podgoriei Cotnari – GRASA DE COTNARI sec din gama COLOCVIU, au fost premiate cu medalii de aur si argint inca 14 vinuri cu care producatorii urmeaza sa participe la concursurile internationale.

 

Medalii de AUR au primit:

– Grasa de Cotnari demidulce – COTNARI S.A.

– Feteasca Alba sec, Colocviu – CASA DE VINURI COTNARI S.A.

– Francusa sec – COTNARI S.A.

– Feteasca neagra sec, Castel Vladoianu – CASA DE VINURI COTNARI S.A.

– Tamaioasa Romaneasca dulce – COTNARI S.A.

– Busuioaca rose sec, Colocviu – CASA DE VINURI COTNARI S.A.

– Feteasca neagra rose sec, Domenii – CASA DE VINURI COTNARI S.A.

– Blanc Cotnari demisec – COTNARI S.A.

– Tamaioasa Romaneasca sec, Colocviu – CASA DE VINURI COTNARI S.A.

 

 

Cu medalii de ARGINT au fost premiate:

-Aligote sec – producator Radeanu Bogdan

-Sauvignon Blanc sec – producator Carja Emanuel

-Feteasca alba – producator Stoica Dragos

-Feteasca alba – producator Schitul Manastirii Neamt

-Francusa sec- producator Casa Varzari

 

 

Comunicat oferit de Asociatia Domeniile Cotnari (06.02.2017)

0 Comments
  • campionul podgoriei cotnari
  • editia 2017
  • grasa de cotnari
  • podgoria cotnari
0 Like!
admin

Alte rețete și asocieri

  • Aripioare de pui crocante la cuptor
  • Paste Fettuccine Bolognese cu sos de roșii
  • Crochete din piept de pui
  • Somon la cuptor cu rozmarin, lămâie și miere
  • Coaste de porc la cuptor
  • Cartofi copți la cuptor cu bacon (Cartofi Acordeon)
  • Paste cu somon, lămâie și roșii
  • Sandwich cu avocado, brânzeturi și ierburi
  • Cotlet de porc la tigaie
  • Macarons cu ciocolată și cafea
  • Paste fusilli cu sos de roșii și busuioc
  • Bărcuțe din cartofi dulci cu ouă și roșii
  • Tort de piersici
  • Tartă cu afine și căpșuni
  • Înghețată făcută în casă, din căpșuni și topping de ciocolată
  • Stridii pe grătar – un răsfăț pentru simțuri
  • Salată fresh cu fructe și legume
  • Salată de pepene roșu cu brânză feta și mentă
  • Supă de fructe de mare cu sos de tomate și lapte de cocos
  • Pârjoale cu ierburi, la cuptor
  • Supă de brânză și cartofi cu somon
  • Friptură de vită pe grătar
  • Ou copt în avocado, la cuptor
  • Sarmale de post
  • Piept de rață cu mere caramelizate și rozmarin
  • Supă de fasole cu roșii
  • Somon pe grill, cu lămâie
  • Cartofi la cuptor umpluți cu bacon și brânză Cheddar
  • Copănele de pui la cuptor
  • Friptură de vită cu cartofi wedges
  • Burger delicios, făcut în casă
  • Creveți cu scoici Scallop în sos de vin alb
  • Lava cake (Vulcan de Ciocolată) în borcan
  • Pui întreg cu legume, la cuptor
  • Friptură de vită cu legume la grătar
  • Prăjiturele cu ciocolată – rețetă de Crăciun
  • Clătite cu ciocolată
  • Negresă cu ciocolată
  • Paste fettuccine cu sos de roșii și creveți
  • Ficăței de pui cu ceapă și ierburi
  • Chiftele cu sos de roșii și orez
  • Ștrudel cu mere
  • Hummus cu lămâie și ierburi
  • Vafe belgiene
  • Ardei umpluți
  • Sushi
  • Tagliatelle primavera – Asociere cu Fetească Albă, Cotnari DOMENII
  • Tartar de somon cu mousse de avocado
  • Tocăniță de vită – stil grecesc (stifado)
  • Tort de ciocolată cu zmeură și marțipan
  • Vită cu salată de castraveți în stil asiatic
  • Legume la grătar
  • Mere umplute cu nucă și stafide
  • Mic dejun cu ouă, bacon și roșii
  • Mini tarte cu vișine
  • Mousse de coacăze
  • Mușchi de căprioară cu piure de cartofi mov, legume și sos de vin roșu
  • Mușchi de vită cu dressing de tarhon și roșii
  • Paste cu scoici și usturoi
  • Păstrăv cu portocale și sos picant – Asociere cu Busuioacă de Bohotin, Cotnari DOMENII
  • Pere caramelizate cu vafe
  • Piept de pui cu oțet balsamic și usturoi
  • Piept de pui la grătar cu rozmarin
  • Piept de pui pe grill cu salată
  • Piept de rață caramelizat cu portocale
  • Plăcintă cu dovleac
  • Plăcintă cu fructe de pădure
  • Pomana porcului
  • Prăjitură cu brânză și umplutură de vanilie
  • Pui cu broccoli și orez
  • Pui la cuptor cu miere și muștar
  • Pui picant Sichuan
  • Rulou de piept de curcan cu spanac și legume sotate
  • Salata de paste cu creveți și sos de mărar cu lămâie
  • Scoici vongole cu pătrunjel și vin alb
  • Somon cu lămâie, capere și rozmarin
  • Somon dijon la cuptor
  • Somon la cuptor cu broccoli, roșii și varză de Bruxelles
  • Somon la cuptor cu ierburi aromate
  • Sos de guacamole
  • Spaghete Carbonara
  • Spaghetti cu roșii proaspete și busuioc
  • Spaghetti cu sos de roșii
  • Sparanghel învelit în bacon
  • Supă cremă de dovleac
  • Supă cremă de legume cu bacon și smântână
  • Antricot de vită la tigaie
  • Brioșe cu afine și sos de portocale
  • Brioșe cu ciocolată neagră – Valentine’s Day
  • Brioșe cu miere
  • Cannelloni cu carne și sos bechamel
  • Cartofi țărănești cu ceapă
  • Cheesecake – Desert
  • Cheesecake cu coacăze
  • Cheesecake cu zmeură
  • Chifteluțe cu sos de roșii
  • Clătite – o rețetă clasică și ușor de preparat
  • Clătite cu ciocolată și banane
  • Coaste de porc cu legume pe grătar
  • Cornulețe cu gem
  • Cotlet de miel cu vin roșu, glazură de miere și orez
  • Cotlet de porc cu ciuperci la grătar
  • Cotlet de porc cu ciuperci și cartofi
  • Cotlet de porc cu sos de zmeură
  • Cotlet de porc marinat cu salsa de ananas
  • Cotlet de vițel cu sparanghel și roșii cherry
  • Crevete marinat la grătar
  • Creveți cu sos de unt și usturoi
  • Creveţi scampi cu roșii și usturoi – Aperitiv
  • Doradă în crustă de sare cu salată de champignon
  • Doradă la cuptor cu lămâie și ierburi aromatice
  • Doradă la cuptor cu orez
  • Doradă la cuptor cu usturoi și mărar
  • File de șalău cu sfeclă roșie coaptă în sare
  • File de somon la cuptor și reducție de oțet balsamic
  • Filet mignon împănat cu salvie și piersici uscate alături de morcovi baby trași la tigaie cu unt cu trufe
  • Foie gras cu sos de cireșe
  • Friptură de miel cu rozmarin
  • Friptură de porc cu muștar și rozmarin
  • Friptură de porc cu sos de mere
  • Friptură de vită cu cimbru și sote de ciuperci
  • Friptură de vită cu dovleac copt și salată verde
Logo - Casa de Vinuri Cotnari

Casa de Vinuri Cotnari este un proiect ambițios, început în anul 2007, prin înființarea în podgorie de noi plantații, formate din soiuri tradiționale.

  • Sat Carjoaia, Str. Vladoianu nr. 1, Castel Vladoianu

  • 0747 231 092

LINK-URI UTILE
Sigla PlatiOnline.ro
  • Revista de Turism
  • Termeni și condiții
  • Politica de livrare
  • Info cantități
  • Politica de returnare
  • Întrebări generale
SOCIAL

© 2012-2019 Casa de Vinuri Cotnari. Toate drepturile rezervate. Website realizat și întreținut de B1 Studio
logo
Acest site foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra. AcceptAfla mai multe