• Acasa
  • Magazin online
  • Contact
  • Echipa
  • Download
  • Vinuri
    • Gama VLADOIANU
    • Gama COLOCVIU – Casa de Vinuri Cotnari
    • Gama DOMENII – Casa de Vinuri Cotnari
    • Gama ZAZ – Casa de Vinuri Cotnari
  • Despre noi
  • Medalii și distincții
  • Evenimente
  • Parteneri
Website realizat de B1 Studio.
Acasa Contact Echipa Download
Contul Meu
logo
Casa de Vinuri Cotnari
Engleză
  • Română
  • Engleză
logo
  • Vinuri
    • MILLESIME
    • CASTEL VLADOIANU
    • NAIV
    • COLOCVIU
    • DOMENII
    • ZAZ
  • Despre noi
  • Medalii
  • Magazin
  • Media
    • Blog
    • PRESA
  • CULINAR
  • Parteneri
Prev
0
CASA DE VINURI COTNARI – Mamaia Hotel Iaki , Constanta, 27 Iunie 2014
25 June 2014
Next
0
Din pasiune pentru vinuri desăvârșite
08 December 2014
Evenimente
CASA DE VINURI COTNARI – Vinul diplomatilor pentru anul 2015
noiembrie 24, 2014 de catre admin in Evenimente

În data de 22 noiembrie 2014, în organizarea Institutului de Relaţii Internaţionale şi Cooperare Economică, a avut loc ceremonia anuală de selecţie a celui mai bun vin al României, VINUL DIPLOMAŢILOR, care, de a lungul anului 2015, va reprezenta tot ce are ţara noastră mai bun în domeniul de mare tradiție al vinurilor.

logo-cvc-wpdegustand-vinul-diplomtilor-pentru-anul-2015-web

Degustand noul VIN AL DIPLOMATILOR PENTRU 2015-CASA DE VINURI COTNARI.

Se poate aprecia că ceremonia a devenit deja un punct central al vieții diplomatice, un moment pentru care ambasadorii se pregătesc, îl așteaptă şi savurează cu interes, deoarece comisia de degustare se bucură de tot ce are mai bun industria vinurilor din România.

La fel ca în fiecare an, comisia a cuprins câte doi diplomaţi din fiecare continent ce importă, în mod tradiţional, vinul românesc.

În acest an, în unanimitate, comisia, sub conducerea Prof. Dr. Anton Caragea, Preşedintele Director General al Institutului de Relaţii Internaţionale şi Cooperare Economică, a decis că CEL MAI BUN VIN ROMÂNESC, pentru anul 2015, este creaţia CASEI DE VINURI COTNARI.

Casa de Vinuri Cotnari exploatează o plantaţie înfiinţată în anul 2007, ce se întinde pe o suprafaţă de 350 de hectare.

domenii-fn

Fetească Neagră – Gama Domenii ocupă locul III

Ca pondere în plantaţie, Feteasca Neagră ocupă locul I, strugurii fiind recoltaţi de pe 100 de hectare. Locul II este adjudecat, la egalitate, de Busuioaca de Bohotin şi Tămâioasa Românească, celebre în întreaga lume pentru aromele explozive şi gustul unic, întinse pe câte 75 de hectare. Feteasca Albă, soi emblematic al României şi unica Grasă de Cotnari completează plantaţia cu câte 50 de hectare.

Din aceste pământuri extraordinare, unde se cultivă viţa de vie din perioada culturii Cucuteni, (cc.3000 î Hr.) se nasc vinurile de excepție ale CASEI DE VINURI COTNARI, vinuri ce au cucerit comisia diplomaţilor.

Colocviu la Moscova

 

Locul II – Grasă de Cotnari-Colocviu la Moscova – creație a CASE DE VINURI COTNARI.

Dintre probele supuse degustării din gamele Cotnari-Domenii şi Colocviu, ale CASEI DE VINURI COTNARI, vinuri ce au cucerit inima şi au deschis imaginaţia degustătorilor, putem enumera: Colocviu la Paris – Busuioacă de Bohotin sec, Gama Cotnari-Domenii – Busuioacă de Bohotin demisec, Colocviu la Moscova – Grasă de Cotnari sec, Gama Cotnari-Domenii – Fetească Neagră sec, Colocviu la Roma – Tămâioasă Românească sec, Colocviu la Atena – Fetească Albă sec, Gama Cotnari-Domenii – Tămâioasă Românească demisec, Gama Cotnari-Domenii – Fetească Albă sec.

După o lungă degustare, clasamentul soiurilor a surprins pe locul III Feteasca Albă şi Feteasca Neagră, pe locul II cei prezenți au apreciat aroma şi gustul unicei Grase de Cotnari, iar, în final, locul I a fost ocupat de soiurile aromate Tămâioasă Românească şi Busuioacă de Bohotin.

În final, lista vinurilor premiate a cuprins pe locul III, singurul vin roşu din Podgoria Cotnari, Feteasca Neagră sec din Gama Cotnari-DOMENII, pe locul II cei prezenți au apreciat rara complexitate aromatică a unicei Grase de Cotnari vinificate în sec, iar în final, locul I – VINUL DIPLOMAŢILOR, cu nuanțe delicate de roz, arome îmbietoare, gust plăcut și rotund ce defineste tipicitatea soiului, a fost adjudecat de COLOCVIU LA PARIS – Busuioacă de Bohotin sec.

Colocviu la Paris

BUSUIOACA DE BOHOTIN este VINUL DIPLOMAȚILOR PENTRU 2015-cel mai bun vin al României.

Senatorul Ionel Agrigoroaei, membru al Comisiei de Economie, Servicii şi Industrie a Senatului României, prezent la eveniment, a declarat că în calitate de senator ieşean este extrem de mândru că dintre vinurile Moldovei, cel de la CASA DE VINURI COTNARI va fi cunoscut în întreaga lume.

CASA DE VINURI COTNARI trebuie apreciată pentru eforturile sale susţinute de promovare a soiurilor autohtone, apreciază Prof. Dr. Anton Caragea, care a mai explicat diplomaţilor prezenți că producatorul nu oferă consumatorilor doar vinuri de o calitate excepţională, create cu tehnologie modernă, ci foloseste şi metode de vinificaţie de tipul celor ce au cucerit iubitorii vinului din Lumea Nouă.

Mai trebuie menționat că echipa Casei de Vinuri Cotnari, condusă de tânărul director Victor Deleanu, reuşeşte să păstreze şi să continue îndelungata tradiție a vinului românesc de calitate din podgoria Cotnari.

bucate-romanesti-alese-la-degustarea-vinului-diplomatilor-2015-web

Bucate românești au însoțit întâlnirea cu cele mai bune vinuri ale României, competiție câștigată de CASA DE VINURI COTNARI.

Astăzi, suntem mândri că vom oferi diplomaţilor români şi străini, iubitorilor vinului de calitate din România şi din întreaga lume, un vin de care putem fi mândri, un vin de excepție, VINUL DIPLOMAŢILOR de la CASA DE VINURI COTNARI, a concluzionat Prof. Dr. Anton Caragea.

 

Informațiile au fost preluate de pe: blackseanews, Centrul Diplomatic, IRICER.

0 Comments
0 Like!
admin

Alte rețete și asocieri

  • Aripioare de pui crocante la cuptor
  • Paste Fettuccine Bolognese cu sos de roșii
  • Crochete din piept de pui
  • Somon la cuptor cu rozmarin, lămâie și miere
  • Coaste de porc la cuptor
  • Cartofi copți la cuptor cu bacon (Cartofi Acordeon)
  • Paste cu somon, lămâie și roșii
  • Sandwich cu avocado, brânzeturi și ierburi
  • Cotlet de porc la tigaie
  • Macarons cu ciocolată și cafea
  • Paste fusilli cu sos de roșii și busuioc
  • Bărcuțe din cartofi dulci cu ouă și roșii
  • Tort de piersici
  • Tartă cu afine și căpșuni
  • Înghețată făcută în casă, din căpșuni și topping de ciocolată
  • Stridii pe grătar – un răsfăț pentru simțuri
  • Salată fresh cu fructe și legume
  • Salată de pepene roșu cu brânză feta și mentă
  • Supă de fructe de mare cu sos de tomate și lapte de cocos
  • Pârjoale cu ierburi, la cuptor
  • Supă de brânză și cartofi cu somon
  • Friptură de vită pe grătar
  • Ou copt în avocado, la cuptor
  • Sarmale de post
  • Piept de rață cu mere caramelizate și rozmarin
  • Supă de fasole cu roșii
  • Somon pe grill, cu lămâie
  • Cartofi la cuptor umpluți cu bacon și brânză Cheddar
  • Copănele de pui la cuptor
  • Friptură de vită cu cartofi wedges
  • Burger delicios, făcut în casă
  • Creveți cu scoici Scallop în sos de vin alb
  • Lava cake (Vulcan de Ciocolată) în borcan
  • Pui întreg cu legume, la cuptor
  • Friptură de vită cu legume la grătar
  • Prăjiturele cu ciocolată – rețetă de Crăciun
  • Clătite cu ciocolată
  • Negresă cu ciocolată
  • Paste fettuccine cu sos de roșii și creveți
  • Ficăței de pui cu ceapă și ierburi
  • Chiftele cu sos de roșii și orez
  • Ștrudel cu mere
  • Hummus cu lămâie și ierburi
  • Vafe belgiene
  • Ardei umpluți
  • Sushi
  • Tagliatelle primavera – Asociere cu Fetească Albă, Cotnari DOMENII
  • Tartar de somon cu mousse de avocado
  • Tocăniță de vită – stil grecesc (stifado)
  • Tort de ciocolată cu zmeură și marțipan
  • Vită cu salată de castraveți în stil asiatic
  • Legume la grătar
  • Mere umplute cu nucă și stafide
  • Mic dejun cu ouă, bacon și roșii
  • Mini tarte cu vișine
  • Mousse de coacăze
  • Mușchi de căprioară cu piure de cartofi mov, legume și sos de vin roșu
  • Mușchi de vită cu dressing de tarhon și roșii
  • Paste cu scoici și usturoi
  • Păstrăv cu portocale și sos picant – Asociere cu Busuioacă de Bohotin, Cotnari DOMENII
  • Pere caramelizate cu vafe
  • Piept de pui cu oțet balsamic și usturoi
  • Piept de pui la grătar cu rozmarin
  • Piept de pui pe grill cu salată
  • Piept de rață caramelizat cu portocale
  • Plăcintă cu dovleac
  • Plăcintă cu fructe de pădure
  • Pomana porcului
  • Prăjitură cu brânză și umplutură de vanilie
  • Pui cu broccoli și orez
  • Pui la cuptor cu miere și muștar
  • Pui picant Sichuan
  • Rulou de piept de curcan cu spanac și legume sotate
  • Salata de paste cu creveți și sos de mărar cu lămâie
  • Scoici vongole cu pătrunjel și vin alb
  • Somon cu lămâie, capere și rozmarin
  • Somon dijon la cuptor
  • Somon la cuptor cu broccoli, roșii și varză de Bruxelles
  • Somon la cuptor cu ierburi aromate
  • Sos de guacamole
  • Spaghete Carbonara
  • Spaghetti cu roșii proaspete și busuioc
  • Spaghetti cu sos de roșii
  • Sparanghel învelit în bacon
  • Supă cremă de dovleac
  • Supă cremă de legume cu bacon și smântână
  • Antricot de vită la tigaie
  • Brioșe cu afine și sos de portocale
  • Brioșe cu ciocolată neagră – Valentine’s Day
  • Brioșe cu miere
  • Cannelloni cu carne și sos bechamel
  • Cartofi țărănești cu ceapă
  • Cheesecake – Desert
  • Cheesecake cu coacăze
  • Cheesecake cu zmeură
  • Chifteluțe cu sos de roșii
  • Clătite – o rețetă clasică și ușor de preparat
  • Clătite cu ciocolată și banane
  • Coaste de porc cu legume pe grătar
  • Cornulețe cu gem
  • Cotlet de miel cu vin roșu, glazură de miere și orez
  • Cotlet de porc cu ciuperci la grătar
  • Cotlet de porc cu ciuperci și cartofi
  • Cotlet de porc cu sos de zmeură
  • Cotlet de porc marinat cu salsa de ananas
  • Cotlet de vițel cu sparanghel și roșii cherry
  • Crevete marinat la grătar
  • Creveți cu sos de unt și usturoi
  • Creveţi scampi cu roșii și usturoi – Aperitiv
  • Doradă în crustă de sare cu salată de champignon
  • Doradă la cuptor cu lămâie și ierburi aromatice
  • Doradă la cuptor cu orez
  • Doradă la cuptor cu usturoi și mărar
  • File de șalău cu sfeclă roșie coaptă în sare
  • File de somon la cuptor și reducție de oțet balsamic
  • Filet mignon împănat cu salvie și piersici uscate alături de morcovi baby trași la tigaie cu unt cu trufe
  • Foie gras cu sos de cireșe
  • Friptură de miel cu rozmarin
  • Friptură de porc cu muștar și rozmarin
  • Friptură de porc cu sos de mere
  • Friptură de vită cu cimbru și sote de ciuperci
  • Friptură de vită cu dovleac copt și salată verde
Logo - Casa de Vinuri Cotnari

Casa de Vinuri Cotnari este un proiect ambițios, început în anul 2007, prin înființarea în podgorie de noi plantații, formate din soiuri tradiționale.

  • Sat Carjoaia, Str. Vladoianu nr. 1, Castel Vladoianu

  • 0747 231 092

LINK-URI UTILE
Sigla PlatiOnline.ro
  • Revista de Turism
  • Termeni și condiții
  • Politica de livrare
  • Info cantități
  • Politica de returnare
  • Întrebări generale
SOCIAL

© 2012-2019 Casa de Vinuri Cotnari. Toate drepturile rezervate. Website realizat și întreținut de B1 Studio
logo
Acest site foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra. AcceptAfla mai multe