Cornulețe cu gem

Image module
cornulete-cu-gem
Ingrediente
500 g. făină albă superioară
1 gălbenuș
1 lămâie
5 linguri zahăr alb
5 linguri de unt
200 g. iaurt
1 borcan de gem (prune, caise, sau ce gem preferați)
zahăr pudră
Image module
Se pune făina într-un bol. În mijloc vom face o adâncitură în care vom adăuga gălbenușul, coaja răzuită de lămâie, zahărul, untul și iaurtul. Vom frământa aluatul repede, deoarece este un aluat fraged, care trebuie să devină omogen.
Vom rula aluatul într-o formă rotundă, apoi vom impărți în 8 triunghiuri egale. La capătul fiecărui triunghi vom pune o linguriță de gem, apoi îl vom rula. Le vom pune într-o tavă, cu folie de copt și le vom introduce la cuptor până vor deveni ușor aurii la margini. Le vom pudra cu zahăr pudră și le vom lăsa la răcit. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Busuioacă de Bohotin – COLOCVIU la Paris

Paris și luminile orașului văzute din colina Montmartre. Un soi unic, ca și orașul la care seface referire în etichetă. Busuioaca plantată în 2007 în podgorie, poate fi definită perlă rară, din care producem o ediție limitată. Nuanțe delicate de roz, arome îmbietoare, gust plăcut și rotund definind tipicitatea soiului. O nouă viziune de dragoste și iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!

Cotnari-COLOCVIU-la-Paris-Busuioaca-de-Bohotin-sec-asociere
Image module